Rólam

..de készülj fel, mert lehet, hogy a sorok olvasása közben magadra ismersz…

 

Kocsis Zsuzsa vagyok, a te „EDZŐD” Kertész Zsuzsa – MTV1- tanítványaként ismert kommunikációs szakember, ToastMasters Competent Commicator, tréner, coach és TEDx speaker.

Talán benned is felmerült már…

 •  … hogy bizonyos döntések meghozatalához, szituációk kezeléséhez és események feldolgozásához szükséged lenne egy külső szemlélőre; valakire, aki tökéletesen lát téged egy másik perspektívából.
 • … hogy mennyivel klasszabb lenne jobban ismerni önmagadat. Valamint érteni a környezetedet és annak reakcióit.
 • … hogy kellemetlen helyzetek helyett mennyivel pezsdítőbb volna sikeresebben képviselni a véleményedet, érdekeidet és elképzeléseidet.

 

 

Utólag kevesebbet bosszankodni azon, hogyha újra foroghatna az a bizonyos felvétel, akkor a múltban egyes nehéz élethelyzeteket, esetleges konfliktusokat ma már másképp kezelnél.

Már nem gyötörne a megbánás kínja, mert már lenne eszközöd.
Mert ma már átlátnád és értenéd a különböző feszültségek hátterét is.

 

 

A közös munka során együtt érjük el, hogy az álmaid reális és elérhető célokká változzanak és cselekvési terv segítségével megvalósuljanak.

 

Hiszem, hogy akinek én vagyok a megfelelő tükör – aki tőlem kell, hogy tanuljon-, azt a gondviselés elém vezeti és megtaláljuk egymást. Talán épp ezért olvasod most ezeket a sorokat.

 

Hadd meséljek két sztorimorzsát.

Épp egy kétnapos vezetői kommunikáció tréninget tartottam, a résztvevők könnyen megszerettek, elfogadtak. Ekkor még nem voltam benne az adott világcég „coaching Pool”-jában, de végül kiharcolták maguknak, mert velem akartak dolgozni. Egy csapásra három folyamat indult el. Megtiszteltetés…

Illetve amikor egy órás ismeretség után – és zéró sales-szándékkal -, csupán csak a közös beszélgetésből született egy találkozóm. Épp egy klassz programon vettem részt, ahol néhány szóváltást követően – ahol a „ki mivel foglalkozik” kérdésre kellett nekem is választ adnom – alig fél óra múlva félrehívtak, hogy kérjenek egy személyes találkozót tőlem, mint coach-tól.

Ismét megtiszteltetés…

 

 

A Zsuzsával való közös munka kiemelt a számok, az objektivitás és a személytelenség biztonságot ígérő mátrixából. Szédítő tapasztalás volt. Lehet tudományos előadást tartani számhadsereg nélkül! A személyes történetek nem hangulatkeltő elemek, hanem lehetőséget teremtenek a kapcsolatteremtésre! A testbeszéd gyakorlással formálható! De nemcsak az előadói készségemben javult, ma könnyebben, magabiztosabban, örömtelibben járok a világban.

Scmidt Erika, EMMA Egyesület, előadói felkészítés

 

 

Hiszek a személyemben. És benned is.

Soha nem mondom meg neked, hogy mit tegyél.
Én csupán a katalizátorod leszek.

Segítek megtalálni a válaszokat magadban.
Kérdezek, nem is keveset…

Nem látod ma még a fától az erdőt? Megmutatom neked.
Ezáltal nemcsak a megoldás válik láthatóvá számodra, hanem nőni fog az éntudatosságod, ebből kifolyólag jobban fogsz tudni fókuszálni önmagadra.

 

Az „élethosszig tartó tanulás” elvnél csak az „élethosszig tartó tanítás” hitvallás áll hozzám közelebb, ezért is szeretem szenvedélyesen a hivatásomat. Mert a folyamatos és következetes fejlődés a tréner és a coach szakma alapja. Talán éppen ezért a kommunikáció, az érzelmi intelligencia, a networking, az értékesítési és business behaviour tréningek az erősségeim.

 

Az EDZŐD leszek – velem képes leszel mások fejével gondolkodni, mások cipőjébe belebújni.

 

 • Amiről beszélek, azt élem is. Amit megosztok veled, az a részem, mert megéltem.
 • Elhivatottságom nem csupán egy üres szó, leírva. A múltban egy luxusautó árát költöttem a fejlődésemre, mert nekem ez nem biznisz, hanem misszió. Úgy vélem, hogy az ember sosincs kész és mindig van feljebb.
 • 15 éve alázatosan dolgozom magamon és azóta csak a könyvek és különböző képzések vannak.
 • Tudatos vagyok és sokak szerint példaértékű ahogyan felépítettem és élem az életem.

 

 

Hogyan lettem én a Kocsis Zsuzsa – a Te coachod?

 

Messziről jövök…Nagyon…

És itt elsősorban nem a távolságra gondolok. Egy nehéz születés élménye indított el az önismeret útján. Mindent a meg nem értés generált, hogy miért nem bízom magamban és az emberekben, miért nem kötődöm és kapcsolódom, egyáltalán mi az a feltétel nélküli szeretet…?

 

’Húszas éveim elején egy terapeuta tette fel a nagy kérdést a születésem körülményeivel kapcsolatban, majd homlokomra csapva ráébredtem, hogy onnan datálódik a kihívásaim tömkelege.’

 

Ma már hálával gondolok a történtekre, mert ennek köszönhetően vagyok ma az, aki.

És kimondhatom, hogy meggyógyultam, feldolgoztam a történteket, de ehhez 36 év szükségeltetett, akkor született meg a nagyfiam, Zotmund.

 

Már csak a saját példámból kiindulva, évek óta kiállok a szülés és a születés szabadsága mellett, fontosnak tartom az anya és a baba által megélt szülés/születés élmények minőségét, például erről szól a TEDx beszédem.

A születés bölcsessége | Zsuzsa Kocsis | TEDxNagyerdő

 

’Másfél évtizede megszállottan dolgozom magamon, csiszolom a személyiségem, hogy a tudásomat mások szolgálatába állítsam.’

 

Sokat csavarogtam az egyetemi éveim alatt, a Lion’s Club jóvoltából majd fél évet töltöttem Olaszországban, Genovában.

 

Ahol végérvényesen magamba szívtam az olasz „dolce vita” életérzést, amely azóta is vezérel.

 

Utolsó egyetemi éveimet tapostam, amikor volt szerencsém, kis megszakításokkal, másfél évet élni Dél-Afrikában, Fokvárosban.

 

Igazi sorsfordító utazás volt, nem csak az angol nyelv tökéletes elsajátítása végett, hanem a kultúrsokk miatt is, ami szinte naponta elért.

Rajongtam az ottlétért és hálával gondolok minden ott eltöltött pillanatra és a nemzetközi baráti körre, amit szintén ennek a helynek köszönhetek.

 

Hollandia, Amsterdam is nagy kedvenc, kis megszakításokkal ott is eltöltöttem majd fél évet, a Webster University-vel szemeztem, amikor Budapesten kaptam egy visszautasíthatatlan állásajánlatot.

 

Televíziós újságíróként, rádiós hírszerkesztőként és hírolvasóként is dolgoztam. Olyan cégeknek a kommunikációjának fejlesztésében vettem és veszek részt folyamatosan részt, mint a BOSCH, GVH, GSK, TESCO, STO, EMMA Egyesület, Schneider, Ariston, NSE Eastern Europe. 2013-tól: Enetha Learningben dolgozom trénerként, Business, Networking és Life Coachként.

 

Brian Tracyvel, Sales Master tréning

 

’A kitartásom erőt és hitet ad másoknak is, kozmopolita lényem, tudásom és tapasztalataim pedig lehetőséget arra, hogy a közös munka során az ügyfelem azzá váljon, akivé igazán szeretne.’

 

 

Kérdéseid, amire a válaszok a szakterületeim…

 

 • Mennyivel könnyebb lenne az élet, ha jobban meg tudnám érteni önmagamat és azon keresztül az embereket?
 • EQ – Érzelmi Intelligencia, a kulcs önmagunkhoz és másokhoz

Képes vagy-e teljes lényeddel, ítélkezés és címkézés nélkül az értő figyelmedet biztosítani egy másik embernek? Nemcsak érteni, hanem érezni, átérezni, amit mond?

Képes vagy-e perspektívát váltani?

Képes vagy uralni az érzelmeidet?

Felismered a saját és mások érzéseit? Képes vagy ehhez igazodva kommunikálni?

Az emberi kapcsolataid tartalmasak, rendben vannak?

Tudod mi az a reziliencia, pszichológiai rugalmasság? Hogy állsz a stresszkezeléssel?

Önrelflexió… az meg mi?

Játszmázol vagy veled játszmáznak, észreveszed egyáltalán?

 

 • EQ az értékesítésben – jobb agyféltekés értékesítés és tárgyalástechnika

Vajon mire gondol, mit érez a tárgyalópartner, miközben engem hallgat? Merre viszem a gondolatmenetét? Egyáltalán érti az üzeneteket, amit át akarok adni neki?

Képes vagyok magamat kívülről megnézni egy értékesítési folyamat során? Észreveszed-e, hogy mit lehetne jobban csinálni és azt a következő tárgyaláson már alkalmazod is?

Mi az vagy ki az az „önreflexív értékesítő”?

Hogy gondolkozik és milyen eszközöket használ egy „Harvardi tárgyaló”?

Mi az a verbális tükrözés?

 • Kommunikáció, Vezetői kommunikáció

Megtévesztő, ha azt hisszük, hogy a kommunikáció egy általános, elnagyolt kifejezés. Egyáltalán nem az.

Az emberi lét legszofisztikáltabb lehetősége az önkifejezésre, a kapcsolatteremtésre, tökéletes eszköz egy magasabb rendű kapcsolat kialakítására és annak fenntartására embertársainkkal.

Te hogy állsz ezzel? Előfordul, hogy a legképzettebbek is útmutatásra szorulnak…

 

 • Önismeret, Önfejlesztés

Te milyen viszonyban vagy magaddal?

A tükör a barátod vagy az ellenséged?

Az önazonosság szó hallatán mit érzel?

Látod magad kívülről, érted a reakcióidat, az érzelmi kitöréseidet?

Hogy állsz a Lenni-Tenni-Birtokolni hármassal?

 

 • Networking – Kapcsolatteremtés, small talk, megnyerő megjelenés és fellépés Üzleti viselkedés – professzionális üzleti magatartás – protokolltól az öltözetig.

Képes vagy-e kapcsolódni önmagadhoz, másokhoz?

Jó kérdések, még jobb válaszok?

Hogy állsz a kérdezéstechnikával?

Az első benyomás nagyon fontos, tudod hogyan lehet számodra előnyösen kialakítani, jól használni?
Az, hogy hogyan jelensz meg egy tárgyaláson fél siker, tudtad?

Tisztában vagy azzal, hogy milyen öltözet, milyen színek, stílus áll jól neked? Milyen az attitűdöd, hogy viselkedsz, miként érsz célt?

Nyer-nyer egyességben gondolkozol?

 

 • Előadás és prezentációs technika

Fejben az egekben szálló sasmadár vagy, csak a fennkölt gondolataidat nem tudod verbalizálni..?

Kutató vagy; szélsőséges a témád, túl szakmai, meglehetősen száraz és ötleted sincs hogyan lehetne a hallgatóság számára is fogyaszthatóvá tenni? Piros kerek szőnyegen – TEDx – szeretnél-e állni…?

 

Hol „öntöttem magamba” a tudást?

 

A Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi karán, kommunikáció és nemzetközi kommunikáció szakirányon végeztem. Klasszikus bölcsész lévén mindent elolvasok, meg is tanulok, sőt még alkalmazom is a tanultakat.

Az üzleti életből érkező trénerként, coachként nem csak elméleti, hanem másfél évtizedes gyakorlati tudással is rendelkezem a fent említett területeken.

Épp „számonkérek” egy tréningen.

Végzettségek:

 •     Szegedi Tudományegyetem-kommunikáció és nemzetközi kommunikáció MA
 •     NLP – Neuro-Ligvisztikus Programozás – Kommunikációs tréning
 •     NLP Párkapcsolati kommunikációs tréning
 •     ArtShow Fashion Scool – Stylist
 •     Cambridge CAE – Cape Town South-Africa
 •     Franklin Covey: 7 Szokás tréning
 •     Theta Healing Basic and Advanced DNA
 •     Toastmasters – Competent Communicator
 •     Life/ Életviteli Coach Képzés
 •     Párkapcsolati Coach Képzés
 •     Brian Tracy – High performance in Sales
 •     Brian Tracy DBA – Business, Sales Master Course
 •     YURKOV – Divattanácsadó
 •     ICF approved Business Coach Training / Üzelti Coach képzés
 •     Psidium DISC
 •     Tranzakcióanalízis TA 101
 •     Points of You facilitátor

Különböző eszközökkel készülünk a bajnokságra, a hétről-hétre zajló meccsekre, a nagy megmérettetésekre, kihívásokra, amiket az élet eléd hoz. Megbeszéljük a taktikát, miközben én töretlenül és kitartóan csak kérdezek és kérdezek és kérdezek…

Készen állsz?

 

 Talán ezt keresed:

Business coachingaz, hogy sikeres vagy-e karriered tekintetében, az nagyban a szokásaidtól függ.

Life coachingahol a közös munkánk során az örömöd az új gondolatoktól csillogó szemeid adják majd.

Párkapcsolati coaching segítek megtalálni a nagy Én-t, hogy megtalálhasd a nagy Őt.

Transzcendens coaching mert nem mindenért a jelenben kell keresned a választ.

Előadói felkészítésazért, hogy maximálisan átadhasd az üzeneted, miközben te is jól érzed magad a színpadon.